Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Ukrainas Republikas vēstnieku pārrunā Latvijas un Ukrainas ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
26.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 26.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Ukrainas Republikas vēstnieku Latvijā Raulu Čilačavu (Raul Chilachava).

Ministru prezidents un Ukrainas vēstnieks pārrunāja abu valstu ekonomisko sadarbību un iespējas to veicināt, izveidojot jaunus sadarbības mehānismus uzņēmēju konfederāciju līmenī.

Amatpersonas uzsvēra jūnijā paredzētās Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes Ukrainā nozīmi valstu sadarbības stiprināšanā un bija vienisprātis, ka vizītei ir jākļūst par nozīmīgu impulsu tālākai ekonomiskai sadarbībai starp abām valstīm. Vēstnieks informēja, ka vizītes laikā notiks arī biznesa forums, kurā piedalīsies ievērojams skaits Latvijas un Ukrainas uzņēmēju.

Ministru prezidents izteica atbalstu plāniem izveidot Latvijas un Ukrainas lietišķās sadarbības padomi, kuras uzdevums būtu veicināt ekonomiskās attiecības starp abām valstīm.

Tikšanās laikā vēstnieks atzīmēja pieaugošos kontaktus starp Latvijas un Ukrainas iedzīvotājiem, īpaši uzsverot saiknes Latvijas un Ukrainas pašvaldību līmenī, kur aktīvu sadarbību ar Ukrainas pilsētām uzsākusi Liepāja, Ventspils, Jelgava un Daugavpils.

Vēstnieks sarunas gaitā arī aktualizēja tranzīta attīstības perspektīvas kravu pārvadājumu jomā, kā arī aicināja Latvijas uzņēmējus iesaistīties vairāku infrastruktūras projektu realizācijā Ukrainā.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu