Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Precizēs Aizsargjoslu likumu attiecībā uz dažādām darbībām aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem

Valsts kanceleja
12.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

12.jūnijā, Valsts sekretāru sanāksmē Valsts kanceleja, atbilstoši Ministru kabineta dotajam uzdevumam, izsludināja grozījumus Aizsargjoslu likuma, precizējot valsts institūciju kompetenču sadalījumu attiecībā uz saimnieciskās darbības, kā arī citas darbības saskaņošanu aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem, ja valsts aizsardzības objekta valdītājs, turētājs vai lietotājs nav Aizsardzības ministrija.

Aizsargjoslu likuma 58.5.pants nosaka, ka Aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem ir aizliegta saimnieciskā darbība, kā arī citas darbības bez saskaņošanas ar Aizsardzības ministriju.

Likumprojekts paredz aizstāt pašlaik spēkā esošo regulējumu attiecībā uz darbību saskaņošanu ar Aizsardzības ministriju pret darbību saskaņošanu ar valsts aizsardzības objekta tiesisko valdītāju.

Likumprojekts paredz papildināt likuma regulējumu ar normu, kas paplašina pamatojumu objekta iekļaušanai valsts aizsardzības objektu sarakstā, nosakot, ka aizsargjoslas ap valsts aizsardzības objektiem tiek noteiktas, lai novērstu draudus valsts pārvaldes funkciju izpildei.

Likumprojekts paredz papildināt Ministru kabineta tiesības noteikt saimnieciskās darbības ierobežojumus ap valsts aizsardzības objektiem.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/ 29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu