Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Veikti grozījumi noteikumos par amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts tiešās pārvaldes iestādēs

Valsts kanceleja
17.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

17.jūnijā, Ministru kabinets akceptēja noteikumus Grozījums Ministru kabineta 2005.gada 3.maija noteikumos Nr.310 „Noteikumi par amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts tiešās pārvaldes iestādēs”.

Grozījumi noteikumos izstrādāti, pamatojoties uz Ministru kabineta sēdes protokollēmumu, kurā tika uzdots precizēt noteikumu 1.pielikuma II nodaļas „Amatu saimju raksturojums” 25.punktu „Konsultēšana”, papildinot to ar atbilstošu līmeni Ministru kabineta locekļu konsultatīvajām amatpersonām, kuras ir augsti kvalificēti eksperti attiecīgajā nozarē.

Grozījumi precizē Valsts pārvaldes amatu kataloga amatu saimi „25. Konsultēšana”, paredzot, ka šajā saimē var tikt klasificēti Ministru kabineta locekļu konsultatīvo amatpersonu amati un citi amati, kuru veicēju pienākumos ir sniegt konsultatīvu vai administratīvu atbalstu Ministru kabineta loceklim. Amatu saime ir papildināta ar jaunu līmeni – amatiem, kuri veic padomnieka vai konsultanta pienākumus noteiktā nozarē, kas dalās vairākās apakšnozarēs vai politikas jomās, konsultē īpaši sarežģītos jautājumos un pārzina vienu vai vairākas apakšnozares, kā arī ar atsevišķu līmeni Ministru prezidenta biroja vadīja amatam.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.:67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu