Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valdība apstiprina Ministru kabineta noteikumus par ESF aktivitāti „Publisko pakalpojumu kvalitātes paaugstināšana valsts, reģionālā un vietējā līmenī

Valsts kanceleja
14.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 14.oktobrī valdība apstiprināja Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka īstenošanas kārtību Eiropas Sociālā fonda (ESF) aktivitātei „Publisko pakalpojumu kvalitātes paaugstināšana valsts, reģionālā un vietējā līmenī”.

Noteikumu projekts radīts, lai piesaistītu ESF līdzfinansējumu publiskās pārvaldes pakalpojumu uzlabošanai Latvijā. Paredzams, ka projektu īstenošana šajā struktūrfondu aktivitātē pozitīvi ietekmēs uzņēmējdarbības vidi, administratīvā sloga mazināšanu komersantiem, kā arī fiziskajām personām. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, līdz 2013. gadam plānots sniegt atbalstu 98 institūcijām.

 Šai aktivitātei paredzētie līdzekļi tiks apgūti atklātas projektu iesniegumu atlases veidā, kuru līdz 2008. gada beigām izsludinās Sabiedrības integrācijas fonds (SIF). Projektus varēs iesniegt valsts tiešās pārvaldes iestādes, tiesas, pašvaldības un plānošanas reģioni. Lai projekts tiktu atbalstīts, projekta iesniedzējām būs jāspēj pamatot, kā iecerēts risināt publisko pakalpojumu kvalitātes problēmas publiskajā pārvaldē atbilstoši mērķa grupu vajadzībām. Potenciālie projektu iesniedzēji ir aicināti iepazīties ar Ministru kabineta noteikumiem, kas pieejami Ministru kabineta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=30338263

Papildu informācija: 2007. – 2013. gada struktūrfondu plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par vienu no atbildīgajām iestādēm. Tā izstrādā normatīvo aktu projektus un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, plāno pasākuma „Labāka regulējuma politika” un „Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana” finansējumu un veic šo pasākumu uzraudzības funkcijas. Kopumā Valsts kancelejai jāizstrādā deviņi noteikumu projekti, no kuriem valdībā apstiprināti jau septiņi noteikumi.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu