Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Eiropas biznesa konfederācijas BusinessEurope prezidentu Ernestu Antuānu Sejēru

Valsts kanceleja
29.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 29.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Eiropas biznesa konfederācijas BusinessEurope prezidentu Ernestu Antuānu Sejēru (Ernest-Antoine Seillière) un ģenerālsekretāru Filipu de Buku (Phillipe De Buck). Eiropas biznesa konfederācijas pārstāvji Latvijā ieradušies, lai piedalītos Latvijas Darba devēju konfederācijas un Valsts kancelejas organizētajā „Efektīvas pārvaldības un partnerības forumā”.

Tikšanās laikā puses apmainījās ar viedokļiem saistībā ar globālās finanšu krīzes ietekmi uz uzņēmējdarbības attīstību Eiropā. I. Godmanis un E. A. Sejērs pārrunāja aktīvo valstu lomu, kas palīdzējusi panākt situācijas kontroli, kā arī ES dalībvalstu rīcības koordināciju. I. Godmanis informēja par Latvijas valdības atbalstu uzņēmējiem, minot galvenos punktos no „Pasākumu plāna makroekonomiskās situācijas stabilizācijai 2008.–2009.gadam”. Ministru prezidents uzsvēra, ka šobrīd uzņēmējiem ir būtiski izskatīt izmaksu samazināšanas iespējas.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas attiecības ar Krieviju. Ministru prezidents informēja, ka šobrīd tiek izstrādāti vairāki divpusējie līgumi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, atzīmējot, ka partnerattiecību jautājumā Latvija savu nostāju saskaņo ar kopējo Eiropas Savienības pozīciju.

Runājot par izmaiņām darba tirgū ekonomiskās situācijas kontekstā, I. Godmanis uzsvēra, ka šajā jautājumā ir būtiski pastiprināt profesionālās izglītības nozīmi, lai piedāvājums darba tirgū būtu atbilstošs pieprasījumam.  

Eiropas Biznesa konfederācija ir nozīmīgākais Eiropas uzņēmēju interešu pārstāvis ES institūcijās. Tā ir dibināta 1958. gadā un šobrīd apvieno 39 vadošās uzņēmēju un darba devēju organizācijas 33 Eiropas valstīs.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu