Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valdība atbalsta valsts pārvaldes funkciju auditu veikšanu

Valsts kanceleja
27.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 26.janvārī, Ministru kabineta sēdē valdība atbalstīja instrukciju par Valsts pārvaldes funkciju audita plānošanas un veikšanas kārtību.

Valsts pārvaldes funkciju audita mērķis ir nodrošināt, lai lēmumi par valsts pārvaldes iestāžu un to izdevumu samazināšanu būtu pamatoti, ļaujot izvairīties no mehāniskas un procentuālas izdevumu samazināšanas. Audita uzdevumi ir izvērtēt institūcijām noteikto funkciju veikšanas lietderību, šo funkciju racionalitāti un efektivitāti, tāpat novērst funkciju pārklāšanos un dublēšanos un optimizēt valsts pārvaldes iestāžu struktūru un nodarbināto skaitu, palielinot produktivitāti. Valdība pieņēma lēmumu papildināt instrukciju, nosakot papildu audita uzdevumu - izvērtēt iespējas decentralizēt valsts pārvaldes funkcijas, nododot tās pārvaldes līmenim, kas atrodas tuvāk pakalpojumu saņēmējam.

Funkciju audita sagatavošanu un uzraudzību nodrošinās Funkciju audita komisija, kurā darbosies Valsts kancelejas direktors, Ārlietu, Finanšu, Tieslietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāri, nevalstisko organizāciju pārstāvis, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Saeimas valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts prezidenta Stratēģijas analīzes komisijas pārstāvji.

Pirmais komisijas uzdevums ir izstrādāt funkciju audita plānu vienam gadam, kurā jānosaka auditu apjomu un priekšmetus, veikšanas laikus, auditam pakļautās iestādes. Funkciju auditu plānu apstiprina Ministru kabinets.
Valsts kanceleja izstrādāja instrukciju „Valsts pārvaldes funkciju audita plānošanas un veikšanas kārtība”, kas nosaka funkciju audita plānošanu un veikšanu, iesaistītas institūcijas, to pienākumus un atbildību, kā arī audita ieteikumu ieviešanu.

Valsts kancelejas viena no funkcijām ir nodrošināt valsts pārvaldes (arī valsts civildienesta) attīstības politikas izstrādi, koordinēt un pārraudzīt tās ieviešanu.

Laine Kučinska
Komunikācijas departamenta
Vadītāja vietniece
Tālr.: 67082905/29457329
E-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu