Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina iepirkumu valsts pārvaldes uzdevumu nodošanas analīzes un rekomendāciju izstrādei

Valsts kanceleja
12.10.2010
print Nosūtīt
print Drukāt

Otrdien, 12.oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu par valsts pārvaldes atbalsta funkciju nodošanas iespēju izpētes un rekomendējamā modeļa pakalpojuma iegādi.

Šobrīd valsts pārvaldē tiek veikts valsts budžeta resursu samazināšanas process, pastāvīgi tiek izvērtētas iespējas valsts pārvaldes uzdevumu optimizēšanai. Valsts pārvaldes iekārtas likums paredz iespēju valsts pārvaldes institūcijām sadarboties ar sabiedrību valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanā, slēdzot sadarbības līgumus, līdzdarbības līgumus, kā arī noteiktos gadījumos deleģējot uzdevumu citam tiesību subjektam.

Valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas jautājums ir aktīvi diskutēts ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem, un nevalstisko sektoru, lai tādējādi rastu iespējas būtiski samazinātu valsts budžeta izdevumus, kā arī samazinātu valsts pārvaldē nodarbināto skaitu un nepildītu tos uzdevumus, kurus efektīvāk varētu pildīt privātais sektors.

Uzdevumu deleģēšana Latvijā netika līdz šim plaši izmantota. Taču saistībā ar valsts pārvaldes strukturālajām reformām un valsts budžeta konsolidāciju pēdējo divu gadu laikā, valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšana daļā ministriju un iestādēs tika veikta samērā intensīvi, slēdzot dažāda tipa līgumus ar nevalstiskajām organizācijām. Diemžēl ierobežotā laika un citu resursu, kā arī detalizēta procesa apraksta trūkuma dēļ pastāv iespēja, ka ne visos gadījumos tas ir izdarīts korekti.

Lai sekmētu valsts pārvaldes uzdevumu nodošanas attīstību Latvijā, kā arī gūtu pārliecību par pareizo sadarbības formu un procedūrām, nepieciešams veikt vispusīgu un detalizētu pētījumu. Tajā paredzēts veikt izpēti par Latvijā un ārvalstīs izmantotajiem uzdevumu nodošanas modeļiem, to stiprajām un vājajām pusēm, to ietekmi uz uzdevumu īstenošanas efektivitāti un valsts pārvaldes izdevumu samazināšanos. Pētījumā paredzēta analīze par līdz šim veikto valsts pārvaldes uzdevumu nodošanu tiesiskās formas un satura atbilstību uzdevumu nodošanas mērķiem.

Pakalpojuma ietvaros tiks nodrošinātas arī apmācības valsts pārvaldes darbiniekiem (arī pašvaldību darbiniekiem) un sabiedrības pārstāvjiem par efektīvas funkciju nodošanas jautājumiem.

Iepirkums tiks 100% apmērā finansēts no Eiropas Savienības līdzekļiem – Eiropas Sociālā fonda, projekta „Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” ietvaros. Projekta mērķis ir sekmēt valsts konkurētspējas paaugstināšanos, īstenojot efektīvu strukturālo reformu ieviešanu valsts pārvaldē, kā arī paaugstinot reformu plānošanas, ieviešanas un uzraudzības instrumentu kvalitāti. Aktivitāti administrē Finanšu ministrija.

Iepirkumu dokumentācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā: http://www.mk.gov.lv/lv/vk/valsts-iepirkums/02iep8p1p/

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu