Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Uzsver nepieciešamību sasniegt konkrētus rezultātus ES fondu projektu īstenošanā

Valsts kanceleja
20.06.2011
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 17.jūnijā Valsts kancelejā notika Pasākuma uzraudzības komitejas sēdē divām Valsts kancelejas pārraudzītajām Eiropas Savienības sociālā fonda aktivitātēm.  Sanāksmē piedalījās pieaicinātie eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri izteica priekšlikumus Valsts kancelejas īstenoto projektu ieviešanas uzlabošanai.

Sanāksmes laikā dalībnieki uzklausīja ziņojumus par Eiropas Savienības līdzfinansētajiem projektiem aktivitātēs administratīvo šķēršļu samazināšana un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošana, kā arī publiskās pārvaldes cilvēkresursu un vadības sistēmas attīstība.

Valsts kancelejas īstenoto projektu „Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana”, „Publisko pakalpojumu sistēmas pilnveidošana” un „Publiskās pārvaldes cilvēkresursu plānošanas un vadības informācijas tehnoloģiju sistēmas izstrāde un ieviešana” kopējais finansējums ir 4 901 125 LVL.

Projektus 85% apjomā finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību un 15 % apjomā - Latvijas valsts budžets.

Uzraudzības komitejā tika nolemts veikt papildus pasākumus saistībā ar administratīvo slogu samazināšanu nevalstiskajām organizācijām, kā arī veikt aprēķinus par finansiālo ieguvumu valsts budžetā saistībā ar publisko pakalpojumu sistēmas pilnveides projektu.

Valsts kancelejas organizētā pasākumu uzraudzības komiteja notiek reizi ceturksnī, un tās mērķis ir pārraudzīt projektu ieviešanas kvalitāti un rezultātus. Uzraudzības komitejas sanāksmē piedalījās pārstāvji no Latvijas darba devēju konfederācijas, Latvijas pašvaldību savienības, Latvijas pilsoniskās alianses, Sabiedrības integrācijas fonda, kā arī ministriju eksperti.

Foto no pasākuma: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/5841802860/in/photostream/

Informāciju sagatavoja:
Zanda Šadre
Ministru kabineta preses sekretāre
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv
http://twitter.com/brivibas36
www.flickr.com/photos/valstskanceleja

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu