Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Ministru prezidenta jaunumi
Ministru prezidenta funkcijas
Ministru prezidenta birojs
Ministru prezidenta vadītās padotības iestādes
Ministru prezidenta vadītās padomes un darba grupas
Ministru prezidenta runas
Ministru prezidenta ziņojumi
Ministru prezidenta pateicības un atzinības
Ministru prezidenta foto galerija
Latvijas Republikas Ministru prezidenti
Ministru prezidenta viesu grāmata
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna „Jauniešu Ministru kabineta” svinīgajā sēdē

print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts prezidenta kungs, ministri un jaunie ministri!

Šī diena, kad Latvijā sāk darboties Jauniešu Ministru kabinets, ir patiesi vēsturiska, jo šis laiks ir īpašs un ikviens lēmums, ko pieņem Latvijas valdība šobrīd, arī ir īpašs.
 
Nav noslēpums, ka pārnestā nozīmē Latvija šobrīd ir krustcelēs, kur mums tiek piedāvātas divas iespējas: mērķtiecīgi un ātri reorganizēt valsts pārvaldi, atbrīvojoties no birokrātijas radītajiem šķēršļiem un samazinot valsts budžeta izdevumus tieši no uzblīdušā ierēdniecības gala. Otra iespēja ir lēnām un nesteidzīgi turpināt aizvadītajos gados ierasto valsts pārvaldīšanas ceļu, tomēr šobrīd šādam scenārijam vairs nav nedz laika, nedz vietas. Faktiski to pat nedrīkstam pieļaut.

Ja vēlamies, lai šī ekonomiskās krīzes pārvarēšana Latvijai izvēršas lielajā iespējā kā vienai no pirmajām Eiropas valstīm atveseļot tautsaimniecību, sagaidīt jaunu investīciju pieplūdumu un atjaunot darba tirgu, tad paši smagākie lēmumi ir jāpieņem jau tagad. Citu scenāriju mēs nedrīkstam pieļaut.

Un tieši tādēļ, ka šis ir arī lielo pārbaudījumu un lielo iespēju laiks, Jauniešu Ministru kabineta līdzdarbošanās valdības darbā solās būt ļoti saistoša gan jaunajiem ministriem, gan valdībai kopumā. Jūs - jaunieši noteikti pamanīsiet daudz ko tādu, ko ikdienas rutīna padara nepamanāmu esošajai valdībai.

Esiet drosmīgi un dariet zināmus mums savus novērojumus, idejas un pārdomas. Iespējams, ka šajā laikā tieši Jūsu viedoklis ir tas, kas ļaus mums izlemt par labu kādai būtiskai reformai vai lēmumam.

Jau iepriekš pateicos visiem tiem, kas šo jauniešu ministru kabineta ideju iniciēja un realizēja! Lai mums un Jums abpusēji veiksmīga sadarbība!

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu