Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Noraida Latvijas iedzīvotāju apvienības prasību pret Valsts kanceleju

Valsts kanceleja
13.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Administratīvā rajona tiesa noraidīja Latvijas iedzīvotāju apvienības prasību pret Valsts kanceleju par to, ka atbildētājs nav sniedzis atbildi pēc būtības.

Valsts Kanceleja šo pieteikumu atzina kā nepamatotu, jo atbildes ir sniegtas izvērstas un juridiski argumentētas. Tāpat tās tika gatavotas, iesaistot atbildīgos speciālistus un amatpersonas no Labklājības ministrijas.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzsver, ka Ministru Kabineta Valsts kanceleja rūpīgi un atbildīgi izvērtē iedzīvotāju un organizāciju vēstules adresētas gan Ministru prezidentam, gan Ministru kabinetam un nodrošina atbildes sniegšanu, sagatavojot to Valsts kancelejā vai pārsūtot vēstuli atbildīgajām institūcijām.

Šīs valdības laikā (no 2004.gada 2. decembra) ir saņemtas 4942 vēstules, no tām 4194 vēstules ir adresētas Ministru prezidentam un Ministru kabinetam.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu Valsts kanceleja pārzina Ministru kabineta un Ministru prezidenta lietvedību. Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju nodaļa sagatavo priekšlikumus par ienākošo vēstuļu virzību izskatīšanai Ministru prezidenta birojā, Valsts Kancelejas struktūrvienībās. Bieži vien Valsts kanceleja novirza vēstules izskatīšanai citās valsts un pašvaldību institūcijās.

Valsts kancelejas vēstuļu un apmeklētāju nodaļa reģistrē un nodrošina ne tikai drukāto, bet arī elektroniski iesūtīto vēstuļu virzību atbilstošu noteiktajām izskatīšanas procedūrām.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu