Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents apmeklēja a/s „Latvijas Finieris” rūpnīcu „Lignums”

Valsts kanceleja
28.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis apmeklēja a/s „Latvijas Finieris” rūpnīcu „Lignums”, kā arī tika iepazīstināts ar Latvijas kokrūpniecības attīstības tendencēm. Apmeklējumā Ministru prezidentu pavadīja a/s „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, rūpnīcas „Lignums” direktors Juris Matvejs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Harijs Jordāns.

A/s „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis iepazīstināja ar a/s „Latvijas Finieris” ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī prezentēja Latvijas kokrūpniecības attīstības tendences. Šobrīd meža nozarē un ar to saistītajās nozarēs ir nodarbināti aptuveni 83 000 darbinieku (35 000 kokrūpniecībā un 48 000 mežsaimniecībā), taču lai kokapstrādē ieviestu jaunas un progresīvas tehnoloģijas, nepieciešami profesionāli sagatavoti darbinieki, kam šobrīd a/s „Latvijas Finieris” pievērš lielu uzmanību. Kā arī nepieciešama inovāciju pārnese ražošanā, nomainot pielietojamās tehnoloģijas un tehniku, kas nodrošinātu darbaspēka restrukturizāciju un darba ražīguma pieaugumu.

Sarunas gaitā Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas meža nozare ieņem svarīgu un stabilu vietu valsts ekonomikā, tā ir otra lielākā pārstrādes rūpniecība. Kā uzsvēra A.Kalvītis: „Šis uzņēmums un kokrūpniecība kopumā ir teicams piemērs, ka investējot uzņēmuma tehnoloģijās un cilvēkresursos, ir iespēja nodrošināt ne tikai konkurētspējīgu darba samaksu strādājošiem, bet arī ražot produkciju, kura ir pieprasīta gan Latvijas, gan pasaules tirgū. Mēs vairs nepiegādājam izejmateriālus, bet piedāvājam gatavu produkciju, tādējādi dodot lielāku ieguldījumu mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā.”

Pēc sarunas ar Latvijas kokrūpniecības nozares speciālistiem, Ministru prezidents Aigars Kalvītis apskatīja rūpnīcas „Lignums” ražošanas procesus.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu