Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Vologdas apgabala gubernatoru pārrunāja ekonomiskās sadarbības paplašināšanu

Valsts kanceleja
29.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vologdas apgabala gubernatoru Vjačeslavu Pozgaļovu, kurš ieradies vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja konkrētus sadarbības projektus dažādās jomās. Vologdas apgabala gubernators apliecināja interesi sadarboties ar Latvijas uzņēmumiem zivju pārstrādē, siera ražošanā, īpaši uzverot vēlmi pārņemt Latvijas ražotāju bezatkritumu tehnoloģijas piena pārstrādē, transporta pārvadājumos un loģistikā, kā arī tūrisma jomā.

Gubernators atzina interesi paplašināt sadarbību ar Latviju kā ar Eiropas Savienības dalībvalsti, kas paver jaunas iespējas. Pašreizējā Vologdas apgabala administrācijas vizīte Latvijā ir jau trešā šī gada laikā ar mērķi veidot konkrētus sadarbības projektus starp Latvijas un Vologdas uzņēmumiem.

A.Kalvītis un V.Pozgaļovs bija vienisprātis, ka pastāv vēl ļoti daudz iespēju ciešākai ekonomiskai sadarbībai, uzverot, ka jau pašreiz Latvijas uzņēmēji aktīvi darbojas Vologdas apgabalā, kā arī Vologdas uzņēmējiem ir bizness Latvijā. Gubernators pauda pārliecību, ka atsevišķās problēmas saistībā ar atšķirīgo likumdošanu un valodas barjeru Latvijā nav šķērslis ekonomisko kontaktu paplašināšanai.

Vjačeslavs Pozgaļovs informēja par apgabala ieceri noslēgt vienošanos ar Latvijas Ekonomikas ministriju par ciešāku ekonomisko sadarbību ar Latviju, kas varētu veicināt ekonomiskos sakarus.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu