Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un labklājības nozares attīstībā ieinteresētās NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
05.04.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 5.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar labklājības nozares attīstībā ieinteresēto nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Labklājības ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā labklājības ministre Dagnija Staķe iepazīstināja ar Labklājības ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem, kā arī informēja, ka ministrijas prioritāte būs materiālo pabalstu paaugstināšana invalīdiem un bērniem invalīdiem.

Plašs NVO skarto problēmu loks bija saistīts ar invalīdu aprūpi – nodrošinājumu ar tehniskiem palīglīdzekļiem un sportam nepieciešamiem tehniskiem palīglīdzekļiem, tehnisko palīglīdzekļu pieejamību bērniem invalīdiem, nepieciešamību mazināt rindas uz sociālās aprūpes centriem un attīstīt alternatīvus sociālās aprūpes centrus. D.Staķe informēja, ka līdz 1.maijam Labklājības ministrija paredz izstrādāt plānu alternatīvo sociālās aprūpes centru izveidei.

NVO norādīja uz nepieciešamību paplašināt invalīdu iesaistīšanos darba tirgū, palielināt invalīdu iespējas pārkvalificēties un mācīties dažādos kursos, veikt pieejamo pārkvalifikācijas kursu kvalitātes analīzi, paplašināt invalīdu iespējas pēc pārkvalifikācijas iekārtoties darbā, atbalstīt invalīdu uzņēmējdarbības uzsākšanu, noteikt kvotas darba devējiem invalīdu nodarbināšanai, samazināt nodokļus uzņēmējiem, kuri nodarbina invalīdus.

Vairāki NVO pārstāvji aktualizēja ar nabadzības ierobežošanu saistītus jautājumus - norādīja uz nepieciešamību piesaistīt minimālo algu reālam iztikas minimumam. Latvijas Pensionāru federācija ieteica 10% no speciālā pensiju budžeta uzkrājuma līdzekļiem novirzīt pensiju paaugstināšanai. A.Kalvītis izteica gatavību apspriest šo priekšlikumu, gatavojot nākamā gada budžetu.

NVO aktualizēja jautājumus par pirmsskolas vecuma bērnu aprūpi, lai sievietēm dotu iespējas iesaistīties darba tirgū. A.Kalvītis ieteica meklēt problēmas risinājumu, rodot iespēju piešķirt auklēm pašnodarbinātas personas statusu. Ministru prezidents izteica atbalstu nepieciešamībai samazināt tehniskās prasības ģimenes bērnu dārzu un bērnu dienas centru atvēršanai, kā arī ieteica šo jautājumu risināšanā sadarboties ar pašvaldībām.

Šī bija A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
E-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu