Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Nozaru attīstībā ieinteresētās NVO ar Ministru prezidentu apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
18.04.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

No 2006.gada 25.janvāra līdz 5.aprīlim Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar nozaru attīstībā ieinteresēto nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projektu. Kopumā notika 19 tikšanās, kurās piedalījās 345 NVO pārstāvji.

Vairums NVO pārstāvju pauda atbalstu Valdības rīcības plāna projektam, vienlaikus izsakot priekšlikumus tā uzlabošanai un papildināšanai. Projekta apspriešana un precizēšana palīdzēs uzlabot Valdības rīcības plāna kvalitāti un atbilstību labas pārvaldības principiem.

Pēc tikšanās ar NVO pārstāvjiem Ministru prezidents A.Kalvītis Valdības rīcības plāna projektu un nozares problēmas apsprieda ar katras ministriju vadību, lemjot par nepieciešamību veikt konkrētus pasākumus NVO norādīto problēmu novēršanai.

NVO pārstāvji izteica gandarījumu par iespēju tikties ar Ministru prezidentu, attiecīgās nozares ministru un kopīgi apspriest Valdības rīcības plāna projektu, kā arī diskutēt par nozares turpmāko attīstību un par tai aktuālām problēmām.

Vērtējot sadarbību ar ministrijām, NVO pārstāvji pauda viedokli, ka līdzdalības iespējas kļūst plašākas. Tomēr dažu nozaru NVO norādīja uz nepieciešamību uzlabot NVO un ministriju sadarbību, plašāk informējot un iesaistot NVO pārstāvjus tiesību aktu projektu izstrādē un apspriešanā.

Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar NVO pirmoreiz tika uzsākta 2005.gadā pēc A.Kalvīša iniciatīvas. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti. Pēc tam, kad ministrijas būs precizējušas Valdības rīcības plāna projektā paredzētos pasākumus, Valdības rīcības plāns tiks apstiprināts un par tā izpildes gaitu ministrijas regulāri atskaitīsies Ministru prezidentam.

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
E-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu