Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents piedalās darba grupas sēdē Latvijas Tautas frontes 20.gadskārtas atceres pasākumu organizēšanai

Valsts kanceleja
29.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 29.maijā notika Latvijas Tautas frontes 20.gadskārtas atceres pasākumu organizēšanas darba grupas sēdē, kurā piedalījās Ministru prezidents Ivars Godmanis.

Sēdē darba grupas pārstāvji pārrunāja plānotos Latvijas Tautas frontes 20.gadskārtas atceres pasākumus, īpašu uzmanību veltot Starptautiskās konferences „Latvija un Atmoda 20.gadsimta krustceļos” un koncerta pie Brīvības pieminekļa norises programmām.

Sanāksmes dalībnieki aktīvi diskutēja par Starptautiskās konferences „Latvija un Atmoda 20.gadsimta krustceļos” iespējamām koncepcijām un vienojās, ka konferencei jāsniedz īpašs skatījums uz Latvijas Tautas fronti, jāatklāj tā laika vēsture neierastā gaismā.. Ministru Prezidents ierosināja pievērsties Tautas frontes izveides un attīstības ģenēzei, aplūkot dažādu valstu demokrātisko kustību atšķirīgo attīstību, izsekot līdzi šo kustību transformācijai un pāraugšanai demokrātiskos procesos. Ministru prezidents norādīja: „Latvijas Tautas fronte ir plašākais līdzdalības process Latvijas vēsturē un tāpēc svarīgi ir to novērtēt kā ļoti nozīmīgu demokrātijas attīstības posmu ceļā uz Latviju šodien”.

Latvijas Tautas frontes dibināšanas 20 gadadienas atceres koncerta režisors Valdis Lūriņš iepazīstināja ar koncerta koncepciju un pamatideju. V.Lūriņš norādīja: „Latvijas Tautas fronte izveidojās pirms 20 gadiem, tajā laikā mēs visi bijām par 20 gadiem jaunāki un arī tagad, kalpojot Latvijai, esam par 20 gadiem jaunāki”. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja koncerta koncepciju un norādīja, ka koncertam jābūt ļoti īpašam, jo šogad Latvijas kultūras dzīve ir bagāta ar svētku pasākumiem un pulcēt klausītājus Dziesmusvētku un Latvijas 90.gadadienas gadā ir ļoti sarežģīts uzdevums.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu