Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

I.Godmanis: „Nepieciešama izglītība, ar ko Latvijas jaunietis varētu globāli konkurēt!”

Valsts kanceleja
29.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, Ministru prezidents Ivars Godmanis un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns tikās ar biedrības „Jauniešu konsultācijas” pārstāvjiem, lai pārrunātu konkrētus turpmākos uzdevumus, kurus būtu jāveic biedrībai, sagatavojot priekšlikumus Latvijas izaugsmei ilgtermiņā.

Jau 9.maijā Jauniešu foruma dalībnieki un Ministru prezidenta vadītās Nacionālās attīstības padomes locekļi un citi interesenti tika iepazīstināti ar jauniešu redzējumu par to, kā veicināt ilgtspējīgu Latvijas izaugsmi. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja jauniešu sagatavotos priekšlikumus, kā arī norādīja uz nepieciešamību turpmākajā darba procesā sniegt tiem savu redzējumu jau šaurākā jomā – izglītībā.

Sarunas laikā galvenā uzmanība tika vērsta uz jauniešu pieredzi ar esošo Latvijas izglītības sistēmu. Jaunieši iepazīstināja Ministru prezidentu ar savu praksi gan iegūstot vidējo izglītību, gan augstāko, kā arī norādīja uz tiem viņuprāt būtiskākajiem trūkumiem esošajā izglītības sistēmā, kas neļauj jaunietim iegūt konkurētspējīgu izglītību.

Kā norādīja I.Godmanis, Latvijas izglītības sistēmā ir nepieciešamas būtiskas reformas, jo tai ir jāspēj sagatavot jauniešus darbam un dzīvei plašā un konkurētspējīgā pasaulē. Ministru prezidents aicināja biedrības „Jauniešu konsultācijas” pārstāvjus aktīvi organizēt un noskaidrot Latvijas jauniešu viedokļus par esošās izglītības sistēmas trūkumiem un nepieciešamajiem uzlabojumiem tajā.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
tālr.: 67082922, 29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu