Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiek valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija „Palīdzi palīdzēt!”

Valsts kanceleja
15.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 15. oktobrī, Ministru kabinetā ēkā asins ziedošanas akcijā „Palīdzi palīdzēt!” līdz pulksten 16:30 piedalījušies 280 valsts pārvaldes darbinieki. Asinis ziedojuši 228 akcijas dalībnieki, turklāt 75 valsts pārvaldes darbinieki, akcijas mudināti, asinis ziedoja pirmo reizi. Savukārt asins ziedošana dažādu iemeslu dēļ tika atteikta 52 cilvēkiem.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atzīst, ka ir pārsteigta un gandarīta par milzīgo valsts pārvaldes darbinieku atsaucību. „Esmu lepna par to, ka Latvijas 90. jubilejas gadā valsts darbinieku sirdis ir atsaucīgas līdzcilvēkiem un ticu, ka šī atsaucība nemazināsies!” norādīja G.Veismane.

Akcijas ietvaros pie Ministru kabineta uzplaucis arī Siržu dārzs – Rīgas Tehniskās universitātes studentes Elīnas Krastiņas savāktā zīmējumu kolekcija ar dobelnieku, jelgavnieku un arī rīdzinieku zīmētām sirdīm.

Simboliski savus siržu zīmējumus kolekcijai pievienoja arī Valsts kancelejas direktore G.Veismane, veselības ministrs Ivars Eglītis, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, īpašo uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns un Veselības ministrijas valsts sekretārs Armands Ploriņš. Siržu dārzs atgādina par to, cik svarīgi ir savas asinis nodot kādai citai sirsniņai, kam tās ir ļoti vajadzīgas.

Visas dienas garumā asinis ziedoja darbinieki no Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī no īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem. Tā kā šogad pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – vairāk kā 560 cilvēki – atsevišķas ministrijas (Ārlietu, Labklājības, Ekonomikas un Finanšu) Valsts asinsdonoru centrs apmeklēs līdz novembra sākumam, lai nodrošinātu visu donoru uzņemšanu.

Valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akciju „Palīdzi palīdzēt!” Valsts kanceleja, Veselības ministrija un Valsts Asinsdonoru centrs organizē jau ceturto gadu. 2005.gadā akcijā piedalījās 150 donori, 2006.gadā – 218 donori, bet pērn – 266 donori.

Foto: Uldis Pāže un Ilze Greiškalna 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu