Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina konkursu pakalpojuma iepirkumam strukturālo reformu ietekmes novērtējumu veikšanā

Valsts kanceleja
14.10.2010
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 13.oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu pakalpojuma iepirkumam strukturālo reformu ietekmes novērtējumu veikšanā.

Valsts pārvaldē ir jānodrošina ietekmes novērtējuma kā efektīva instrumenta izmantošanu ilgtermiņā, kas paaugstinātu analītisko kapacitāti strukturālo reformu plānošanā un ieviešanā. Šī brīža situācija liecina, ka atbildīgajām institūcijām nereti trūkst kapacitātes un tās praktiski neizmanto ietekmes novērtējumu, lai efektīvi nodrošinātu reformu ieviešanas uzraudzību un pilnvērtīgi novērtētu īstenoto reformu iespējamo ietekmi. Tādējādi reformas tiek balstītas uz vispārīgu pieņēmumu pamata, neizvērtējot visas iespējamās sekas, kas ilgtermiņā var ietekmēt valsts starptautisko konkurētspēju un uzņēmējdarbības vidi.

Ieviešot ietekmes novērtējumu valsts pārvaldes ikdienas darbā, tiks radīta iespēja izvērtēt un noteikt nozaru politikās reformu un pasākumu pozitīvās un negatīvās sekas, kā arī noteikt to ietekmi uz sabiedrības grupām, finansiāliem ieguvumiem un zaudējumiem. Lai veiktu efektīvu ietekmes izvērtējumu ieviešanu, nepieciešams izzināt gan klientu vajadzības, gan labāko ārvalstu praksi. Paredzams, ka konkursa rezultātā pretendenti piedāvās tādu ietekmes izvērtējumu metodi, kura būs pielietojama efektīvi izmantojot esošos resursus un izvairoties no jaunu, dārgu sistēmu radīšanas.

Iepirkums 100% apmērā tiks finansēts no Eiropas Savienības līdzekļiem – Eiropas Sociālā fonda, projekta „Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” ietvaros. Projekta mērķis ir sekmēt valsts konkurētspējas paaugstināšanos, īstenojot efektīvu strukturālo reformu ieviešanu valsts pārvaldē, kā arī paaugstinot reformu plānošanas, ieviešanas un uzraudzības instrumentu kvalitāti. Aktivitāti administrē Finanšu ministrija.

Iepirkumu dokumentācija pieejama IUB mājaslapā: http://www.mk.gov.lv/lv/vk/valsts-iepirkums/03iep8p1d/ .

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv
 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu