Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Latvijā tiksies Baltijas valstu premjeri

Valsts kanceleja
29.05.2013
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 30.maijā, Baltijas Ministru padomes neformālajā darba sesijā tiksies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri. Sanāksmē plānots pārrunāt aktuālos reģiona jautājumus, tostarp kopīgus transporta un enerģētikas projektus un tuvojošos Latvijas un Lietuvas prezidentūru Eiropas Savienībā.
 
Plānots, ka Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Lietuvas Ministru prezidents Aļģirds Butkevičs (Algirdas Butkevičius) un Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips (Andrus Ansip) pārrunās Baltijas enerģijas tirgu starpsavienojumu plānu, ar Visaginas AES projektu saistītos jautājumus, sadarbības iespējas enerģijas efektivitātes jautājumos, Rail Baltica projektu un citas aktualitātes. Tāpat plānots apspriest Baltijas Ministru padomes reformu un sadarbību ar Baltijas Asambleju.

Pēc sanāksmes pulksten 14.30 Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē (Zigfrīda Meierovica prospekts 31) notiks Baltijas valstu premjerministru preses konference un oficiālā fotografēšanās.

Pirms tikšanās neformālajā Baltijas Ministru padomes sanāksmē premjerministri apmeklēs Baltijas Attīstības forumu (pulksten 8:45), kur piedalīsies diskusijā par Baltijas valstu reģiona izaugsmi, konkurētspēju, investīciju vidi un uzņēmējdarbības iespējām, ko piedāvā Baltijas valstu reģions. Programma, kontaktinformācija medijiem un plašāka informācija par Baltijas Attīstības foruma samitu.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties neformālās Baltijas Ministru padomes preses konferencē, kā arī izmantot pasākumam nodrošināto transportu nokļūšanai uz preses konferenci, lūdzam līdz šā gada 27.maijam plkst. 17.00 pieteikties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa e-pastu: diana.germane@mk.gov.lv vai pa tālruni: 67082922.

Baltijas valstu premjeru neformālās tikšanās notiek reizi gadā, tiekoties kādā no trim Baltijas valstīm. Iepriekšējā sanāksme notika 2012.gada martā Lietuvas pilsētā Prienai, 2011.gadā - Vidzemē, 2010.gadā - Igaunijas pilsētā Tartu, bet 2009.gadā - Lietuvas kūrortpilsētā Nidā.

Papildu informācija:
Mārtiņš Panke
Ministru prezidenta preses sekretārs
Tālr.: +371 67082865 / +371 26556965
E-pasts: Martins.Panke@mk.gov.lv 

Informāciju sagatavoja:
Diana Germane
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. +371 67082922
E-pasts: diana.germane@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu